65% от гражданите на Франция са недоволни от работата на президента

...
65% от гражданите на Франция са недоволни от работата на президента
Коментари Харесай

65% от французите смятат Макрон за слаб президент

 65% от жителите на Франция са недоволни от работата на президента Еманюел Макрон. Това сочат данните от последното социологическо изследване. През април 2018 година този % беше 58, заяви БГНЕС.

63% от интервюираните считат, че президентът не е извършил обещаното в предизборната си акция, а 72% не са удовлетворени от подхванатите ограничения за възстановяване на покупателната дарба на популацията.

Едва 35% от французите считат, че са удовлетворени от дейностите на президента.

Броят на тези, които мислят, че държавният глава не е извършил предизборните си обещания са се нараснали с 20% в съпоставяне с 2018 година Положително са оценени действията му по отношение на Европейския съюз – 56% (с 11% по-малко от 2018 г.), борбата срещу тероризма – 48%, и изграждането  " облика на Франция " по света – 46%.

Само 28% от французите утвърждават политиката на Макрон по отношение на покупателната дарба на популацията, 26% утвърждават пенсионната промяна, а 24% - политиката във връзка с контрола на имиграцията.

На въпроса за личностните черти на президента 69% считат, че " авторитаризмът " може да характеризира неговата персона като " добра ", 58% считат, че той " има престиж ", 50% считат, че " знае накъде отива ". 30% от французите го разказват като " обективен ", а 24% го считат за " непосредствен до френските проблеми ".

Нито един от запитаните не счита, че различен политик би се справил по-добре от Макрон. Анкетираните слагат Марин Льо Пен на второ място по утвърждение след президента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР